#iuliefărăplastic la Roaba de cultură

Tremură vocea de la emoții și mai încurc puțin cuvintele, dar vă rog să aveți îngăduință. Mă simt mai confortabil în spatele cuvintelor scrise, decât în fața camerei de filmat. Acest video l-am realizat (cu ajutorul Cristina Munteanu, căreia îi mulțumesc pentru răbdare) la invitația celor de la Green Report de-a povesti ce a însemnat proiectul #iuliefărăplastic pentru mine, atât pe plan personal (ce schimbări am făcut în viața mea), cât și pe plan de voluntariat (prin proiectul#iuliefărăplastic gândit și implementat împreună cu Emilia Mitroi și Korydeea la Biblioteca Metropolitană).

E ușor stângaci și copilăresc, dar este primul meu video, așa că vă rog să fiți indulgenți cu greșelile strecurate în el. Voi știți că voiam să zic săpun și șampon solid, nu lichid, dar mno… emoțiile 🙁 Videoul acesta este doar o încălzire. Mi-am exersat puțin vocea pentru a o determina să tremure mai puțin atunci când vă voi vorbi față în față, pe pajiștea verde de la Roaba de Cultură.

Dacă proiectele pe care le-am realizat împreună cu ceilalți voluntari la bibliotecă și comunitatea care a început să se construiască în jurul ideii de-a proteja mediul prin responsabilizarea consumului de plastic din viețile noastre v-au trezit interesul, vă invit să aflați mai multe despre ele în cadrul intervenției pe care o voi avea pe 8 august, începând cu ora 19.30. Mai multe detalii găsiți în articolul Green Report, organizatorii acestui eveniment.

Vă aștept cu mare nerăbdare și cu mult, mult entuziasm. Vă las mai jos programul complet. Pe lângă discuții vor fi multe, multe alte activități interesante: gătit din produse nedorite (recuperate din piețe pentru a minimaliza efectul #foodwaste), prepararea unor cosmetice bio (Korydeea va fi și ea prezentă să vă învețe rețete noi) sau vizionarea filmulețelor realizate de cei de la Green Report despre ce-a însemnat pentru ei provocarea #plasticfreejuly. În caz că nu știți deja, 3 redactori de la Green Report au decis să trăiască fără plastic întreaga lună iulie și să documenteze pentru cititorii lor această experiență (descoperiți mai multe aici). Dincolo de toate aceste activități, vom încerca să construim împreună conceptul de #plasticfree lifestyle și să ducem mai departe toate obiceiurile sănătoase deprinse în luna iulie. Yeey!!!

*** La acest eveniment voi participa ca invitat în calitatea mea de blogger la #CutiaDeCarton și co-realizator al proiectului #iuliefărăplastic de la Biblioteca Metropolitană și nu ca persoană care a acceptat și s-a asociat cu provocarea Green Report, așa cum ați putea înțelege din prezentarea de pe site-ul Green Report. Proiectul nostru #iuliefărăplastic este unul gândit, dezvoltat și implementat independent de proiectul lor, axat pe construirea de comunități în jurul bibliotecilor de cartier și asociat mișcării internaționale #PlasticFreeJuly. Faptul că traiectoriile noastre s-au intersectat și am colaborat pentru unele proiecte punctuale, nu poate decât să mă bucure și să mă motiveze. Cu cât suntem mai mulți oameni care credem și luptăm pentru această cauză, cu atât șansele noastre cresc.

One Reply to “#iuliefărăplastic la Roaba de cultură”

  1. […] în puteri ca visele să devină realitate. Pe Ioana Tănase am cunoscut-o în carne și oase la #roabadecultură și mi-a mers direct la inimă. O știam virtual de-o lună. Relația noastră a început o dată […]

Leave a Reply