Când te ia dorul de ducă

Lasă-te în voia destinului, el îţi va purta paşii exact pe drumul pe care trebuie să mergi. Fii prevăzător, dar nu stresat. Nu grăbi lucrurile.

Deschide-ţi inima pentru a putea primi şi accepta tot ceea ce ţi se întâmplă.

Urmează semnele. Ele te vor duce unde trebuie să ajungi şi îţi vor scoate în cale oamenii şi mijloacele de care ai nevoie pentru a-ţi împlini toate visele.

Rămâi conectat la tot ceea ce este în jurul tău. Ascultă oamenii. Simte natura. Deschide-ţi mintea.

Evoluează. Fii într-o continuă mişcare şi transformare. Asimilează tot. Lumea este într-o permanentă schimbare. Mergi împreună cu ea. Vei îmbătrâni dacă rămâi pe loc, prins în aceleaşi concepţii, lucruri, dorinţe.

Nu privi în trecut decât pentru a-ţi aminti lucrurile frumoase şi oamenii speciali care te-au ajutat să devii ceea ce eşti astăzi. Nu visa mereu la viitor. Fă planuri pe termen scurt, nu noi suntem cei care controlăm timpul, iar „mâine” nu ne aparţine niciodată.

Trăieşte în prezent. Priveşte fiecare răsărit ca şi cum ar fi ultimul, trăieşte intens fiecare moment.

Indiferent de ceea ce eşti „obligat” de circumstanţe să faci într-o zi, fă pentru câteva momente ceea ce simţi cu adevărat că trebuie să faci. Nu te cenzura, nu amâna pentru mâine, fă fiecare lucru exact atunci când simţi că trebuie făcut. Nu trebuie să existe regrete în viaţa ta.

Universul este echilibru. Primeşti exact ceea ce dăruieşti. Fii sincer şi generos cu cei din jurul tău. Ascultă-i. Priveşte-i. Nu-i judeca niciodată. Încearcă să-i înţelegi. Pune-te în situaţia lor. Perspectiva asupra lucrurilor este mereu diferită în funcţie de punctul din care le priveşti.

Învaţă în permanenţă câte ceva. Fiecare om care îţi iese în cale are ceva să-ţi dăruiască, dacă îţi ţii ochii deschişi.

Nu te da bătut niciodată. Orice obstacol îţi este pus înainte pentru a-ţi oferi prilejul să îţi testezi limitele. Învaţă câte ceva despre tine de fiecare dată când eşti pus într-o situaţie nouă. Încearcă să-ţi îmbunătăţeşti defectele şi să-ţi perfecţionezi calităţile. Fii într-o dinamică continuă.

Nu profita niciodată de cei din jurul tău. Dacă îţi oferă ceva, dă-le şi tu ceva la schimb, chiar dacă uneori nu ai decât un zâmbet sau o vorbă bună.

Nu fi un cerşetor. Nu aştepta ca oamenii să se simtă obligaţi să îţi ofere mereu câte ceva. Nu ţi se cuvine nimic, nu eşti cu nimic mai special decât ceilalţi.

Fii zgârcit în a vorbi despre tine. Povesteşte-le lucruri intime despre tine doar celor care ţi-au câştigat încrederea. Nu trebuie să fii o carte deschisă. Vei deveni vulnerabil.

Nu îţi împărtăşi visele decât acelora care te pot ajuta să ţi le împlineşti. Dacă le vei povesti tuturor despre ele, s-ar putea să devină brusc prea aglomerat în jurul tău.

Păstrează-ţi ideile originale pentru tine. Dacă le împarţi şi celorlalţi îşi pierd unicitatea. Devin banale. Ceva de serie.

Când te simţi blocat priveşte marea. Deschiderea şi imensitatea ei te vor ajuta să găseşti soluţii. Nu renunţa niciodată, nici măcar atunci când un lucru îţi pare imposibil. Trebuie doar să te concentrezi în a găsi cea mai bună soluţie.

Fii constant cu tine însuţi şi cu lucrurile în care crezi. Nu îi lăsa pe ceilalţi să te schimbe după tiparele lor.

Fii elastic, dar nu influenţabil. Viaţa altora, oricât de atractivă ar părea, nu este propria ta viaţă. Nu te ataşa de nimeni.

Nu face promisiuni şi legăminte pe care să nu le poţi îndeplini. Lasă-ţi libertatea de a fi singurul stăpân al vieţii tale. Nu îţi crea obligaţii. Nu le da celor din jurul tău speranţe false. Nu te înconjura de iluzii. Când dezamăgeşti pe cineva eşti un criminal de vise.

Respectă-ţi corpul. Iubeşte-l. Îngrijeşte-l. El este singurul vehicol cu care poţi călători prin această lume. Testează totul. Simte totul. Explorează-i toate posibilităţile. Dar nu îl epuiza. Cu fiecare uzură a lui îţi refuzi şansa de a trăi puţin mai mult. De a călători în plus. De a cunoaşte încă o bucăţică din această dimensiune.

Nu îţi trăda natura. Află ceea ce te împlineşte şi mergi în căutarea lui. Nu pierde vremea în acţiuni false. Relaţii de compromis. Mergi direct la ţintă în ritm accelerat. Dar fă-ţi un plan înainte de a porni la drum.

Lasă o urmă pe unde treci. Nu din vanitate sau orgoliu. Doar pentru probabilitatea de a-l putea ajuta pe cel care vine în urma ta.

Fă singur lucrurile de care ai nevoie pentru tine și împreună cu cineva lucrurile pe cele pe care simţi nevoia să le împărtăşeşti.

Preţuieşte oamenii de lângă tine. Răsfaţă-i. Fă-le cadouri. Mâine s-ar putea să nu-ți mai fie alături. Fă tot ceea ce îţi doreşti să faci împreună cu ei atunci când ai ocazia.

O acţiune amânată este o acţiune improbabilă. Spune-le ceea ce simţi cu adevărat pentru ei. Ceea ce înseamnă ei pentru tine. Un gând nemărturisit nu are nici o valoare pentru cel cu care voiau să-l împarți.

Nu vorbi niciodată urât despre propria ta ţară sau despre o ţară pe care ai vizitat-o. Încearcă să găseşti mereu ceva pozitiv, ceva frumos, ceva omenos.

Fii deschis la frumuseţea pe care fiecare loc ţi-o poate oferi şi rămâi pozitiv şi optimist tot

timpul.

*** Fotografiile sunt realizate de CutiaDeCarton special pt. această postare. Dacă vă plac cu adevărat, simțiți-vă liberi să le folosiți pt. uzul personal. Ar fi de-a dreptul simpatic să precizați și sursa. Mulțumesc!

Leave a Reply