Alexandra Lavrente – Shopping cart cu piese clasice

Anul acesta mi-am propus să fac schimbări în garderobă, să lucrez la un stil personal mai feminin, mai colorat și mai asumat. Mi-aș dori să țin pasul cu moda, fără să cad însă în capcana consumerismului excesiv. Și cum moda a fost mereu ceva super complicat pentru mine, am rugat-o pe Alexandra Lavrente să mă ajute să înțeleg mai bine ce înseamnă cu adevărat conceptul de slow fashion și cum ne putem împrieteni mai bine cu el. Așa s-a născut o rubrică de guest post, pe care Alexandra Lavrente o va ține pe blogul meu. Spre încântarea noastră, a tuturor♥️
Cum colecțiile de toamnă iarnă sunt deja scoase la reduceri, ce subiect mai bun să abordăm decât: ce să adăugăm în shopping cart? Eu iubesc tendințele fiindcă îmi place să creez look-uri noi mixând volume, culori și texturi. Dar înainte de asta, vreau să am în dressing chestii clasice. Nu spunea Chanel “A girl should be two things: classy & fabulous”? Când cumpăr modă, am în minte două lucruri: calitate și validare. Adică ce țesături au în compoziție hainele respective și cum mă ajută să ies în evidență. Dacă ai picioare frumoase, nu ezita să porți fustă scurtă, dacă ai o talie de viespre, poartă taioare cambrate și dacă ai un piept generos, poartă decolte-uri pe măsură. Revenind la articole de bază, am pus laolaltă un ghid care să te ajute a cumpăra într-un mod “conscious”.

Din dulapul tău nu trebuie să lipsească:

O Rochie neagră. Sigur se ivește un cocktail party și nu ai cu ce să te îmbraci. The little black dress poate fi o soluție. Alege-o cu grijă.

O fustă plisată. Dacă ai picioare frumoase, poartă mini, dacă ai glezne senzuale, poartă 3/4. Fii feminină!

Jeans. Investește într-o geacă casual, versatilă. Care nuanță de albastru îți place cel mai mult?

Pied de coq sau Tartan. Două pattern-uri la fel de mișto, tartan-ul, simbol al culturii scoțiene, vechi de prin secolul al 16-lea, și pied-de-coq, împreună cu pied-de-poule, pentru un french style.

Nu în ultimul rând, o haină de blană. Artificială, bineînțeles, în culori de bază sau neon este oricând ușor de remarcat.

Leave a Reply