Invitație la Homefest

Cine zice că trebuie să dai o grămadă de bani pentru un spectacol bun de teatru? Sau că-i obligatoriu să-ți riști viața prin diverse spații neconvenționale, unde artiști independenți își produc și expun muzica sau pictura sau live performance-uri îndrăznețe și nonconformiste? Nu trebuie nici măcar să te urci pe tocuri și să îmbraci rochia neagră de seară pentru a trece neobservată la operă. Le poți avea pe toate într-o sufragerie de bloc din oricare sector al Bucureștiului. Teatru, operă, concerte, lecturi cu public, dezbateri, dans, proiecții și diverse performance-uri se petrec prin sufrageriile oamenilor. Tocmai a început o nouă ediție Homefest. 

Homefest este singurul festival de teatru care se organizeaza direct în sufrageriile oamenilor, spațiu transformabil și potențator al actului de cultură. Echipa homefest crede că spectatorul este cel mai important și lui trebuie să-i ofere în primul rând o experiență de neuitat. Arta este accesibilă tuturor, arta nu este ceva elitist, arta nu este un lux. Ea este un permanent spațiu de întâlnire și de dialog între artist și publicul său, iar acest dialog este mai autentic în spațiul protector al propriei locuințe.

Dacă vă surâde ideea de-a participa la un asftel de festival, aruncați o privire pe program (din ce în ce mai diversificat și mai bogat de la an la an), faceți repede rezervări pe mail la reprezentațiile la care vreți să ajungeți (repede – repede pentru că locurile se epuizează cât ai zice pește), pregătiți o carte (biletul de intrare) și așteptați cu inima la gură să primiți un mail de confirmare cu coordonatele adresei la care trebuie să ajungeți și un semn de recunoaștere a gazdei. Luați apoi la pas Bucureștiul, descoperiți un nou cartier al orașului, o casă primitoare, artiști din țară și din străinătate și alți spectatori ca voi.

Va fi o experiență incomparabilă, vă garantez. Nu există decât un singur aspect negativ în toată povestea asta. Homefest creează dependență. Nu mă credeți? Aruncați o privire peste interviul realizat anii trecuți cu Jean Lorin Sterian, inițiatorul acestui proiect. Sau peste experiența trăită la nonvernisajul lui Vlad Iepure. Vedeți? La Homefest revii cu același entuziasm an de an. Iar la anul nădăjduiesc să vă invit la un spectacol chiar în sufrageria mea.

Leave a Reply