#GivingTuesday

Poșta Română e de vină. Datorită ei mi-am format obiceiul ăsta. Înainte de 1 decembrie scriu scrisori și felicitări pentru prieteni dragi de departe (știu, știu, sunt extrem de demodată) și le trimit cu poșta română. Unele ajung fix de Crăciun, altele mai târziu sau poate niciodată, dar consider că intenția este cea care contează. Și bucuria de-a mă așeza la masa din bucătărie, a scoate caietul cu adresele (v-am zis că-s demodată), a scrie adresele pe plic, a așterne gânduri pe hârtie și a mă minuna cât de binecuvântată sunt cu așa oameni faini în viața mea.

În ultimii ani, felicitările au fost toate donații pentru cauze umanitare. Anul acesta am un moș și-un omuleț de zăpadă super drăguți, cumpărați din Londra. Banii vor merge spre un centru neurologic din UK. Anul trecut au fost pentru UNICEF România. Anul viitor mai vedem. Cert este că-n jurul nostru sunt tot mai multe organizații fac strângere de fonduri punând în vânzare felicitări sau cadouri de Crăciun.

De când am aflat de #GivingTuesday mă mobilizez să transform ziua în sărbătoare și să pregătesc operațiunea #felicităridecrăciun fix în această zi. Nu cred că bunătatea ține de o zi anume din an. Dar iubesc unele sărbători mai mult decât altele, iar aceasta a devenit una dintre sărbătorile mele preferate. La nivel internațional, astăzi se sărbătorește #GivingTuesday, o mișcare care le amintește oamenilor să fie generoși, inimoși și empatici.

De la Veronica Soare aflu că anul acesta România se alătură celor 90 de țări participante. Intrati pe givingtuesday.ro pentru mai multe informații. Bunătatea îmbracă forme multiple. De la felicitări și cadouri pentru Craciun convertite în strângeri de fonduri pentru diverse organizații, la donații de bani, haine, alimente, zile de naștere, voluntariat pentru o cauză în care credeți sau cărat sacoșa de cumpărături a vecinei de la doi. Important (zic eu) este să ne amintim să fim generoși în fiecare zi și să nu ne dăm niciodată în lături să facem bine pentru oamenii de lângă noi.

*** Fotografiile sunt realizate de CutiaDeCarton special pt. această postare. Dacă vă plac cu adevărat, simțiți-vă liberi să le folosiți pt. uzul personal. Ar fi de-a dreptul simpatic să precizați și sursa. Mulțumesc!!!

One Reply to “#GivingTuesday”

  1. Ce obicei fain! Scrisorile mi se pare o surpriză atât de frumoasă. Chiar ieri am trăit această bucurie, când, alături de o carte promisă în dar, un scriitor mi-a scris și 4 pagini de mână! Am fost de-a dreptul impresionată de acest mic gest, care nu ne costă nimic, dar care poate aduce atâta fericire. Musai acum să-i răspund și eu.

Leave a Reply