Emilia Priceputu – Less is more

Trebuie sa recunosc ca inspiratia pentru acest articol a venit de la Ana Nicolescu, mai exact de la ultimul ei articol. Gandindu-ma la ce a scris/trait ea, mi-am adus aminte ca si eu am pus ca intentie la inceput de 2017 dorinta de a merge intr-un retreat de feminitate. Singura diferenta este ca nu am fost la fel de exacta ca ea asa ca m-am “trezit” la un super retreat de feminitate, tocmai in Thailanda, la Tao Garden, insa insotita de sot si de Alex. Retreatul in sine a fost intens si miraculos, insa recunosc ca as fi avut nevoie sa fiu singura in timpul pauzelor si seara, dar nu ma plang. Mi-am indeplinit intentia in proportie de 80% si chiar la finalul anului.

Intre noi fie vorba, trebuie sa marturisesc ca vacanta aceasta in Thailanda a fost ca un program intensiv la masina de spalat. Fantezia mea de acasa legata de aceasta tara a fost un pic paralela cu realitatea. In decurs de o luna, mi-am revazut cele mai profunde rani si frici, dar si neintelegerile cu sotul si fiul meu. A fost un roller coaster pe cinste. Momentele de recunostinta maxima au alternat cu cele de disperare si nervi. Dar pentru prima data in viata mea, am putut sa le vad cu mai multa detasare si am descifrat o parte din mesajul lor.

Mi-am dat seama ce am nevoie pentru 2018 si as rezuma aceste intentii in trei cuvinte: corp, joaca, blandete.

1. Corpul. Anul acesta vreau sa ma reintoarc la/in trupul meu, sa lucrez fizic cu el, sa-l simt in totalitatea lui, sa-l apreciez si sa-l rasfat cu masaje, uleiuri curate, somn si, bineinteles, mancare sanatoasa.

2. Joaca. Vreau sa ma joc mai mult, exact ca un copil. Fara scop, doar de dragul jocului. Vreau sa ma plimb cu bicicleta si sa pictez cu mainile. Vreau sa fiu copil din nou. Pentru ca am uitat cum este.

3. Blandete. Mi-am propus sa nu mai trag de mine, sa fiu blanda cu mine asa cum stiu eu sa fiu cu copilul meu sau cu cei apropiati mie. Daca eu nu sunt blanda cu mine, cine sa fie ? Si cum as putea cere asta celorlalti daca eu nu am compasiune fata de mine?

Aceste trei intentii vor infuza si “Serile de feminitate”, facandu-le mai intime si mai profunde. Renunt step by step la a “intelege feminitatea”, vreau doar s-o experiemntez, sa simt pe propria piele starea de curgere si prezenta constienta. De aceea, prima noastra intalnire va fi pe 30 ianuarie 2018, la biblioteca Emil Garleanu, de la ora 18.00. Ne vom juca si vom mesteri fiecare propriul ei proiect. Ii multumesc Oanei Bernecher pentru ideea acestei intalniri. Detalii gasiti aici.

Pe Oana va invit s-o cunoasteti prin intermediul paginilor ei de fb caci ea organizeaza cele mai faine iesiri in natura pentru copiii nostri, dar si cele inspirate aranjamente florale.

Oare o sa mai auzim de Oana si in martie? 🙂

*** text de Emilia Priceputu (fosta Mitroi), oaspete in cutiadecarton.com si instigator la proiecte faine***

Leave a Reply