Prinzătorul de vise

Din prima clipă în care am întâlnit-o pe Ștefania de la Catch Your Dreams am simțit că vom confecționa împreună acel dreamcatcher pe care l-am visat ani de zile. Știam doar atât. Va avea în el mileul pe care l-a făcut bunica și care face parte din zestrea mea de acasă (și pe care nu prea mă pricepeam să-l integrez în apartamentul meu modern, fără telezivor și bibelou cu peștișor colorat) și o structură de lemn. Ador copacii și lemnul și sentimentul de acasă cu care lemnul încălzește orice spațiu. Dacă treaba cu mileul era simplă, structura de lemn pe care să construiesc dreamtacherul s-a lăsat mult așteptată. A venit și ea, de Crăciun, sub formă de păstrăv afumat în cetină de brad, cadou de la altcineva drag. Mărgeluțele, penele și fâșiile de piele le-am cumpărat de la un magazin specializat în astfel de lucrușoare prețioase.

Sigur, puteam să dau materialele și să aștept cuminte să iasă dreamcatherul în forma finala din mâinile dibace ale Ștefaniei. Dar eu am complicat și mai mult lucrurile, rugând-o pe Ștefania să mă învețe să-l construiesc eu singură. Acesta este motivul pentru care a durat câteva luni să definitivăm proiectul. Dar așteptarea a meritat din plin.

De ce mi-am dorit să-l construiesc cu mâinile mele? Pentru că anul acesta mi-am propus să meșteresc mai mult cu cele două mâini stângi pe care le am. Vreau să mă redescopăr într-o altă ipostază, mai jucăușă, mai creativă, mai curioasă, mai răbdătoare și mai îndemânatică. Și pentru că cred cu tărie că lucrurile confecționate de noi înșine sunt impregnate cu propria noastră energie, cu propriile noastre visuri și dorințe.

Nu a fost ușor deloc. Îți trebuie multă răbdare și îndemânare să transformi un fir de ață liniară într-o pânză de păianjen simetrică, să integrezi perfect mileul, ramele de lemn și mărgelele, și toate acestea doar prin niște noduri. Dar ce nu ne omoară ne face mai puternici, iar la sfârșit ne dă sentimentul acela de satisfacție că din mâinile noastre neîndemânatice a putut ieși ceva atât de frumos. Bine, eu am trișat puțin la pânza de păianjen, Ștefania a făcut toată treaba, Dar penele și fâșiile de piele sunt creația mea.

O las pe Ștefania să vă povestească cum s-a simțit proiectul din perspectiva unui profesionist. Ceea ce vreau eu să vă mai zic este că experiența asta ar trebui să o încercați măcar o dată în viață. Apusul reflectat în ferestrele păzite de dreamcatherele în care ați împletit amintiri cu oameni dragi, intenții bune și multă recunoștință vă aduc în suflet multă pace. Și sentimentul acela de acasă.

“Ştiu că avem de multe ori nevoie de un impuls pentru a îndrăzni să trecem la acțiune în a ne urma visul. Pe lângă resursele interioare care ne ajută mereu să ne ridicăm și să pășim înainte, ancorele exterioare ne pot fi de ajutor. Una dintre ele, pe care mi-am însușit-o, este dată de simbolul dreamcatcher-ului.

Dreamcatcherul reprezintă un talisman cu origini amerindiene, confecționat manual, sub formă de cerc, în care este țesută o plasă în forma pânzei de păianjen, fiind apoi decorat cu obiecte de cult, cum ar fi pene și mărgele. Scopul talismanului este de a apără persoana de visurile rele (visuri care trebuie să rămană prinse în plasă), precum și de a le lăsa să treacă doar pe cele bune. Eu, personal, îl simt ca pe un talisman care îmi reamintește de visul meu, îmi oferă curajul și încrederea în faptul că tot ceea ce îmi doresc și îmi propun poate „prinde viață”. Aceleași efecte le are și pentru tine atunci când crezi în el și îi crești valoarea prin visul tău.

Pene. Vis. Zbor. Unicitate. Rustic. Simplitate. Calm. Aceste decoratiuni în formă de lacrimă îmi inspiră atât un aer boem grație dantelăriei din interior, cât și un aer rustic datorită cadrului de lemn. Realizarea celor două dreamcatchere, create special pentru Simona și pentru sora ei, a fost o provocare și o încantare”.

*** Despre Ancuța Ștefania și despre pasiunea ei pentru dreamcathere, puteți citi mai multe aici.

** Dacă visați și voi la un dreamcather personalizat, nu ezitați să o contactați pe Ștefania (click aici). Va ști exact ce să vă recomande, dar și cum să vă transforme visele în realitate. Garantat.

* Fotografiile sunt realizate de CutiaDeCarton special pt. această postare (cu excepția celor din parc, realizate de Andrei Zeldea). Dacă vă plac cu adevărat, simțiți-vă liberi să le folosiți pt. uzul personal. Ar fi de-a dreptul simpatic să precizați și sursa. Mulțumesc!!!

Leave a Reply